Op dit moment neem ik geen nieuwe supervisanten aan. (de eigen praktijk is gesloten)
Ik geef vanaf 1996 (algemene) supervisie aan anderen. De laatste jaren (sinds 2007) heb ik me er professioneel in geschoold (NVRG) en mag ik nu therapeuten opleiden in relatie- en gezinstherapie. Ik vind het leuk mijn kennis, ervaring en inspiratie voor het vak door te geven.
Ik werk nu met (GZ) psychologen, systeemtherapeuten (i.o), psychotherapeuten (i.o.), haptotherapeuten, coaches en gestalttherapeuten.
Bedoeld voor:
– Therapeuten die steun willen bij het werken met moeilijke mensen
– Therapeuten die hun eigen tegenoverdrachten beter willen gaan zien en deze willen gaan gebruiken in hun werk
– Therapeuten die zich willen bekwamen in relatie- en gezinsbegeleiding
– Therapeuten in opleiding tot geregistreerd relatie- en gezinstherapeut
Mijn achtergrond:
– Ik heb vele jaren in de (zware) psychiatrie gewerkt, dagbehandeling voor persoonlijkheidsproblemen, bij Riagg’s, in een gespecialiseerd instituut voor Relatie- en Gezinstherapie, PHI-MEd, Het Rughuis, Co-Eur, en meer dan 10 jaar in de eigen praktijk. Daarin heb ik veel geleerd over clienten en veel supervisie gegeven.
– Ik ben opgeleid als een (NVRG) supervisor die client-gerichte supervisie geeft en tevens therapeut-gerichte supervisie. Ik denk dat hoe beter je jezelf als therapeut kent, hoe makkelijker je met clienten kan werken. De supervisie kan zich dus afspelen op de grens met leertherapie.
– Als systeemtherapeut maak ik gebruik van technieken uit de verschillende hoofdstromen.
– Sinds 2006 ben ik bezig met de EFT, werk ermee met clienten en ik heb er trainingen in gevolgd en gegeven. EFT kan dus een onderdeel zijn van de supervisie.
Vragen die vaak gesteld worden:
– Hoe om te gaan met mijn eigen ingewikkeldheden en pijnlijke plekken die geraakt worden in het werk met clienten?
– Hoe kan ik beter met emoties werken?
– Hoe kan ik goed voor mezelf zorgen in het werken met cliënten?
– Hoe kan ik deze client snappen (wat is hier diagnostisch aan de hand?) en hoe kan ik hem/haar verder helpen (het interventienivo?)
– Hoe om te gaan met ingewikkeldheden in een organisatie?
Werkwijze:
– in overleg!
– Meestal spreek ik een serie sessies af met specifieke leerdoelen; maandelijks of vaker; werken we vaak met video opnames van gedane sessies en probeer ik altijd toe te spitsen op de vraag die er ligt.